Bez gotowania bez pieczenia,

Pasta z wędzonej makreli i twarogu

czwartek, lutego 21, 2013 MM 0 Comments

Żaden lunch, obiad, czy kolacja nie są w stanie zastąpić śniadania. Pomijając ten posiłek, pozwalamy naszemu organizmowi pracować na zwolnionych obrotach po przespanej nocy. Gdy metabolizm jest zwolniony, tyjemy. Wniosek jest więc prosty - by schudnąć lub utrzymać prawidłową wagę, należy jeść śniadanie.
Do pełnoziarnistego chleba dobrym wyborem będzie pasta z wędzonej makreli i chudego twarogu. Jest lekka, pożywna i zawiera wiele wartościowego białka. Poza tym robi się ją wyjątkowo szybko.
Z tej propozycji mogą też korzystać osoby na diecie Dukana.




Przepis

Składniki

  • 150 g chudego twarogu
  • Pół wędzonej makreli
  • Dwie łyżki dobrego greckiego jogurtu (moim zdaniem najlepszy jest Bałkański, można go dostać również w wersji light)
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

W miseczce twaróg pokruszyć widelcem, dodać do niego dokładnie oczyszczone z ości mięso ryby, jogurt grecki i przyprawy. Wszystko wymieszać tak, aby smaki się połączyły i... gotowe. Smacznego!



0 komentarze: