Faszerowane jajka,
Przepis na faszerowane jajka jest prosty. Jednak aby je zrobić, trzeba posiadać szprycę. Te najprostsze można kupić w sklepie za ok. 15 zł.
Przepis
Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną, obieramy i każde kroimy na pół. Delikatnie wyciagamy żółtka jajek. W miseczce rozgniatamy żółtka (można je utrzeć na tarce) z majonezem, solą i pieprzem.
Do otworu w jajku wkładamy niewielki kawałek łososia, a na to szprycą wyciskamy przygotowaną masę.
I gotowe. Smacznego!
Faszerowane jajka nie tylko na Wielkanoc
Z jajek można robić nie tylko jajecznicę. Wystarczy trochę chęci i w prosty sposób zrobimy z nich cuda. Faszerowane łososiem mogą być urozmaiceniem weekendowego śniadania, albo jednym z dań na wielkanocnym stole.Przepis na faszerowane jajka jest prosty. Jednak aby je zrobić, trzeba posiadać szprycę. Te najprostsze można kupić w sklepie za ok. 15 zł.
Przepis
- 4 jajka
- łyżka majonezu
- plasterek wędzonego łososia
- sól
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną, obieramy i każde kroimy na pół. Delikatnie wyciagamy żółtka jajek. W miseczce rozgniatamy żółtka (można je utrzeć na tarce) z majonezem, solą i pieprzem.
Do otworu w jajku wkładamy niewielki kawałek łososia, a na to szprycą wyciskamy przygotowaną masę.
I gotowe. Smacznego!
0 komentarze: