Faszerowane jajka,

Faszerowane jajka nie tylko na Wielkanoc

wtorek, lutego 19, 2013 Anonimowy 0 Comments

Z jajek można robić nie tylko jajecznicę. Wystarczy trochę chęci i w prosty sposób zrobimy z nich cuda. Faszerowane łososiem mogą być urozmaiceniem weekendowego śniadania, albo jednym z dań na wielkanocnym stole.




Przepis na faszerowane jajka jest prosty. Jednak aby je zrobić, trzeba posiadać szprycę. Te najprostsze można kupić w sklepie za ok. 15 zł.

Przepis

  • 4 jajka
  • łyżka majonezu
  • plasterek wędzonego łososia 
  • sól
  • pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną, obieramy i każde kroimy na pół. Delikatnie wyciagamy żółtka jajek. W miseczce rozgniatamy żółtka (można je utrzeć na tarce) z majonezem, solą i pieprzem.
Do otworu w jajku wkładamy niewielki kawałek łososia, a na to szprycą wyciskamy przygotowaną masę.
I gotowe. Smacznego!







0 komentarze: