grzyby,
Jak się je robi? Bardzo prosto.
Potrzebujemy... grzyby
Grzyby dokładnie myjemy. To etap obowiązkowy.
Potrzebne są nam jajka, oczywiście jak najlepszej jakości.
Rozbijamy je trzepaczką lub widelcem.
Smażymy.
Niemki - z polskiego lasu!
Choć urodziłam i wychowałam się w rodzinie, w której chyba wszyscy zbierali grzyby i znali się na nich, ja się wyłamałam. Nie zbieram grzybów i przyznam, że nad tym mocno boleję. Lubię bowiem ich smak i lubię je przyrządzać. Na szczęście mama wie, że jestem smakoszem i jesienią zawsze obdarowuje mnie dobrami lasu. Tym razem dostałam piękne niemki. Jędrne kapelusze postanowiłam usmażyć. To najprostsza i (dla mnie i mojej rodziny) najlepsza potrawa z tych grzybów.Jak się je robi? Bardzo prosto.
Potrzebujemy... grzyby
Grzyby dokładnie myjemy. To etap obowiązkowy.
Teraz wystarczy je osuszyć i posolić.
Rozbijamy je trzepaczką lub widelcem.
Na patelnię wlewamy olej i gdy się rozgrzewa, panierujemy nasze niemki.
Ja korzystam z jajka i tartej bułki.
Gdy będą zarumienione, możemy na chwilę położyć je na papierowy ręcznik - będą miały mniej tłuszczu.
Istnieje prawdopodobieństwo, że nie będzie wam dane zrobić ostatniego zdjęcia - bardzo szybko znikają!
Smacznego!
:)
nie ma lepszych grzybow do marynowania w ocet jak niemka, te smazone tez sa genialne
OdpowiedzUsuń