Checz,
Naprawdę polecam.
Jak to zrobić
Przygotować ciasto naleśnikowe, wykorzystując z piwo, jajko, mąkę i szczyptę soli. Mąki dodać tyle, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję.
Oczyszczony filet z dorsza osuszyć, po czym posolić i popieprzyć. Tak przygotowaną rybę zanurzać w cieście naleśnikowym i smażyć na głębokim, gorącym oleju. Na osobnej patelni zeszklić pokrojoną w dowolny sposób cebulę. Teraz już tylko wystarczy położyć ją na przygotowaną rybę i całość posypać ziołami.
Pięknie pachnie i wyśmienicie smakuje!
Jak smakuje dorsz po kaszubsku...
Naprawdę polecam.
Jak to zrobić
- filet z dorsza
- jajko
- mąka
- piwo (pół szklanki)
- cebula
- dwie łyżki masła
- sól
- pieprz
- olej
- ulubione zioła
Przygotować ciasto naleśnikowe, wykorzystując z piwo, jajko, mąkę i szczyptę soli. Mąki dodać tyle, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję.
Oczyszczony filet z dorsza osuszyć, po czym posolić i popieprzyć. Tak przygotowaną rybę zanurzać w cieście naleśnikowym i smażyć na głębokim, gorącym oleju. Na osobnej patelni zeszklić pokrojoną w dowolny sposób cebulę. Teraz już tylko wystarczy położyć ją na przygotowaną rybę i całość posypać ziołami.
Pięknie pachnie i wyśmienicie smakuje!
0 komentarze: