czarne jagody,
Składniki
(na jedną porcję)
Sposób przygotowania
Jagody miksujemy z kefirem lub maślanką, dodajemy miód lub cukier (ilość składnika słodzącego jest uzależniona od naszych preferencji). Całość miksujemy jeszcze przez chwilę, po czym chłodzimy przez pół godziny. Jeśli składniki były zimne, możemy pominąć ostatnie krok. Smacznego!
Koktajl z czarnych jagód
Lato w pełni. Tak przynajmniej oznajmiają nam promienie słońca i prognoza pogody na najbliższe dni. Czerpmy garściami z tego, co oferuje nam ta pora roku, i czym nas rozpieszcza. W upały sprawdzają się proste dania. Komu radości nie sprawi zwykły (niezwykły) koktajl z czarnymi jagodami?Składniki
(na jedną porcję)
- 1/3 szklanki jagód
- 1/2 szklanki kefiru lub maślanki
- łyżeczka miodu (ew. cukier lub ulubiony słodzik)
Sposób przygotowania
Jagody miksujemy z kefirem lub maślanką, dodajemy miód lub cukier (ilość składnika słodzącego jest uzależniona od naszych preferencji). Całość miksujemy jeszcze przez chwilę, po czym chłodzimy przez pół godziny. Jeśli składniki były zimne, możemy pominąć ostatnie krok. Smacznego!
Ma taki piękny kolor, że aż chce się go wypić:)
OdpowiedzUsuńprosto, a jak pysznie :)
OdpowiedzUsuń