bułka tarta,
Fasolka szparagowa w najlepszym wydaniu
W jaki sposób przygotować smaczną i pełną aromatu fasolkę szparagową, już Wam pisałam. Polecam Wam wpis pt. Jedyny sposób na smaczną fasolkę. Dziś kilka słów o tym, jak przygotować do niej idealną bułkę, z którą fasolka smakuje wybornie. Niby nic trudnego, a jednak... nie zawsze smakuje tak jak powinna.
Przede wszystkim potrzebne jest nam masło. Bułka tarta smażona na margarynie nie będzie smakowała tak jak powinna i będzie się zbrylała. Olej jest równie złym pomysłem.
Polecam roztopić na patelni masło i dodać do niego tyle bułki tartej, ile będzie w sanie wchłonąć. Powinni to być mniej więcej dwie łyżki masła na łyżkę bułki. Po chwili smażenia bułka powinna się zrumienić. Wtedy dodajemy do niej gotowaną fasolkę szparagową. Całość dobrze mieszamy i chwilkę smażymy. I gotowe. Można podawać z ulubionymi danami. Smacznego!
oj dawno już nie jadłam szparagi, świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś ochoty na taką pyszną żółciutką fasolkę!
OdpowiedzUsuń