Bez glutenu,
Szybko, prosto, zdrowo - to chyba dobry trend w gotowaniu. Przynajmniej moim zdaniem. Dokładnie tak robi się placki z jabłkami z kaszy jaglanej, która ostatnio w mojej kuchni jest jednym z kulinarnych hitów. Dietetycy przekonują, że to żywieniowe dobrodziejstwo. Warto im wierzyć.
Składniki
na dwie porcje
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki, poza jabłkiem blendujemy na gładką masę. Jabłko obieramy i ucieramy na tarce na grubych oczkach. Gdy baza będzie gotowa, dodajemy do niej jabłko. Placki smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy z ulubionym dżemem i (najlepiej) kefirem. Smacznego!
Placki z kaszy jaglanej z jabłkami
Szybko, prosto, zdrowo - to chyba dobry trend w gotowaniu. Przynajmniej moim zdaniem. Dokładnie tak robi się placki z jabłkami z kaszy jaglanej, która ostatnio w mojej kuchni jest jednym z kulinarnych hitów. Dietetycy przekonują, że to żywieniowe dobrodziejstwo. Warto im wierzyć.
Składniki
na dwie porcje
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki gęstego kefiru lub jogurtu greckiego
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- jajko
- łyżeczka stewii
- jabłko
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki, poza jabłkiem blendujemy na gładką masę. Jabłko obieramy i ucieramy na tarce na grubych oczkach. Gdy baza będzie gotowa, dodajemy do niej jabłko. Placki smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy z ulubionym dżemem i (najlepiej) kefirem. Smacznego!
Śliczny złoty kolor placuszków!
OdpowiedzUsuńTo zasługa kaszy, która ma przepiękny, żółty kolor
OdpowiedzUsuńwyglądają niezwykle apetycznie
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń