Boże Narodzenie,
Jak to zrobić - Przepis
Składniki
Włożyć oczyszczone (umyte) liście szpinaku, po chwili zmniejsza swoja objętość. Posolić je i popieprzyć.
Rybę oczyścić, posolić, popieprzyć (można skropić sokiem z cytryny) i ugotować na parze. Jeśli ktoś lubi rybę smażona, można usmażyć ją na niewielkiej ilości oleju, wcześniej obtaczając w mące.
Na talerzu układamy liście szpinaku, a na nich gotową rybę. Skrapiamy dobrą oliwą z oliwek.
Smacznego!
Dorsz na liściach szpinaku - duet doskonały
O wartościach odżywczych ryb nikogo nie trzeba przekonywać. Szpinak natomiast jest jednym z najzdrowszych warzyw. W swoim składzie ma rekordową ilość żelaza i witaminy C! Te dwa składniki to dla mnie duet doskonały.Jak to zrobić - Przepis
Składniki
- Dorsz - jeden filet na jedną osobę, wielkość zależy od upodobań
- Świeże liście szpinaku - pakowany jest zwykle w niewielkie pudełka. Jedno powinno wystarczyć na dwie porcje
- Dwa ząbki czosnku
- Łyżka masła
- Sól, pieprz
Włożyć oczyszczone (umyte) liście szpinaku, po chwili zmniejsza swoja objętość. Posolić je i popieprzyć.
Rybę oczyścić, posolić, popieprzyć (można skropić sokiem z cytryny) i ugotować na parze. Jeśli ktoś lubi rybę smażona, można usmażyć ją na niewielkiej ilości oleju, wcześniej obtaczając w mące.
Na talerzu układamy liście szpinaku, a na nich gotową rybę. Skrapiamy dobrą oliwą z oliwek.
Smacznego!
0 komentarze: