Makarony,

Penne z tuńczykiem - zgrany duet

czwartek, września 12, 2013 Anonimowy 1 Comments



To propozycja na posiłek, lunch a nawet obiad. Jedną z zalet jest to że wykonuje się go błyskawiczne. Wystarczy przygotować makaron, a w czasie kiedy się gotuje, wykonać całą resztę. Razowy makaron i ryba to dwie rzeczy, które komponują się wybornie.

Składniki na jedną porcję
  • makaron razowy (100- 150 g)
  • pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie
  • pół puszki pomidorów (dowolnych)
  • bazylia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie, gdy się robi, na patelni smażymy pomidory, do których dodajemy sól, pieprz i bazylię. Opcjonalnie można dodać ząbek czosnku. Tuńczyka mieszamy z sosem pomidorowym, który podajemy na makaronie. Smacznego!








1 komentarz: