Makarony,
Penne z tuńczykiem - zgrany duet
To propozycja na posiłek, lunch a nawet obiad. Jedną z zalet jest to że wykonuje się go błyskawiczne. Wystarczy przygotować makaron, a w czasie kiedy się gotuje, wykonać całą resztę. Razowy makaron i ryba to dwie rzeczy, które komponują się wybornie.
Składniki na jedną porcję
- makaron razowy (100- 150 g)
- pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie
- pół puszki pomidorów (dowolnych)
- bazylia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie, gdy się robi, na patelni smażymy pomidory, do których dodajemy sól, pieprz i bazylię. Opcjonalnie można dodać ząbek czosnku. Tuńczyka mieszamy z sosem pomidorowym, który podajemy na makaronie. Smacznego!
takie makaronowe dania lubię najbardziej:)
OdpowiedzUsuń