czekolada,
Składniki
(na jedną osobę)
Sposób przygotowania
Gruszkę myjemy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniada nasienne. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy je drobno pokruszoną czekoladą i migdałami. Całość pieczemy przez ok. 15 min w nagrzanym do 180 st. piekarniku. Smacznego!
Pieczone gruszki z czekoladą i migdałami
Pomysły na proste desery nie zawsze są... proste. Kiedy ktoś z domowników ma ochotę na bliżej nieokreślone "coś", czasami trudno mu dogodzić. O prawdziwym szczęściu mówić można, gdy przegląd lodówki i zakamarków kuchennych szuflad kończy się sukcesem. No więc do dzieła - zaglądamy do lodówki! :)Składniki
(na jedną osobę)
- gruszka (sprawdzą się też jabłka)
- 4 kostki gorzkiej czekolady (lub więcej). W tym przypadku Ritter Sport Dunkle Voll-Nuss
- migdały w płatkach
Sposób przygotowania
Gruszkę myjemy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniada nasienne. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy je drobno pokruszoną czekoladą i migdałami. Całość pieczemy przez ok. 15 min w nagrzanym do 180 st. piekarniku. Smacznego!
Akurat na chłodny styczniowy wieczór
OdpowiedzUsuń