dorsz,
Składniki
(dla dwóch osób)
Sposób przygotowania
Kaszę i mrożone warzywa wsypujemy na głęboką patelnię, zalewamy wodą do ok. 1 cm ponad składniki. Na wierzch układamy pokrojoną na niewielkie części rybę. Całość solimy, pieprzymy i zagotowujemy pod przykryciem. Kiedy kasza będzie miękka (po ok. 15 minutach), dodajemy musztardę, śmietanę i mieszamy. Na talerzu całość posypujemy kolendrą. Smacznego!
Kasza jaglana z rybą w sosie musztardowym
Danie jednogarnkowe z kaszy jaglanej? Brzmi prosto i zdrowo. Zdrowo tym bardziej, że kolejnymi składnikami jest ryba (dorsz) i kolorowe warzywa. Do tego wszystko w delikatnym sosie musztardowym. Kto wie, może taka wersja zasmakuje tym, którzy na kaszę spoglądają niechętnie?Składniki
(dla dwóch osób)
- 100 g kaszy jaglanej
- 200 g mrożonki groszek + marchew
- 150 g dorsza lub innej białej ryby (jeden niewielki płat)
- kilka listków kolendry
- sól
- biały pieprz
- dwie łyżki musztardy francuskiej
- dwie łyżki śmietany do sosów
Sposób przygotowania
Kaszę i mrożone warzywa wsypujemy na głęboką patelnię, zalewamy wodą do ok. 1 cm ponad składniki. Na wierzch układamy pokrojoną na niewielkie części rybę. Całość solimy, pieprzymy i zagotowujemy pod przykryciem. Kiedy kasza będzie miękka (po ok. 15 minutach), dodajemy musztardę, śmietanę i mieszamy. Na talerzu całość posypujemy kolendrą. Smacznego!
0 komentarze: