chili,
Składniki
Sposób przygotowania
Każdą kolbę dzielimy na trzy części, wrzucamy je do gorącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut. Podgrzane kolby kukurydzy przekładamy na patelnię grillową i przez ok. 5 minut smażymy na rozgrzanym maśle, do uzyskania złotego koloru. Podczas smażenia kolby kukurydzy doprawiamy solą i posypujemy chili. Podajemy z tartym cheddarem. Smacznego!
Chrupiące kolby kukurydzy z masłem i chili
Wystarczy kilka chwil, by wyczarować słońce na talerzu. A ponieważ sezon na kukurydzę trwa w najlepsze, do czarowania posłużyć mogą nam złociste kolby. To proste danie wyśmienicie nadaje się na jesienną, wieczorną przekąskę albo na lunch.Składniki
- kolby kukurydzy (po jednej na osobę)
- masło (wersji wegetariańskiej na oliwie z oliwek)
- sól
- suszone chili
- ser cheddar
Sposób przygotowania
Każdą kolbę dzielimy na trzy części, wrzucamy je do gorącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut. Podgrzane kolby kukurydzy przekładamy na patelnię grillową i przez ok. 5 minut smażymy na rozgrzanym maśle, do uzyskania złotego koloru. Podczas smażenia kolby kukurydzy doprawiamy solą i posypujemy chili. Podajemy z tartym cheddarem. Smacznego!
Wyglądają bardzo smakowicie
OdpowiedzUsuńPyszne
OdpowiedzUsuńCoś pysznego
OdpowiedzUsuń