Bez gotowania bez pieczenia,
Składniki
Sposób wykonania
Truskawki miksujemy na gładką masę. Gdy będzie gotowa, dokładnie mieszamy ją z likierem. Jeśli masa będzie mało słodka (to zależy od truskawek), można dosłodzić nieco cukrem pudrem.
Całość przekładamy do plastikowego pudełka i wkładamy do zamrażarki. Co pół godziny mieszamy. Alkohol z likieru sprawi, że masa nie skamienieje, tylko uzyska odpowiednią konsystencję. Po ok. trzech godzinach lody można serwować. Smacznego!
Lody truskawkowe tylko dla dorosłych
Czym się różnią lody dla dzieci od tych dla dorosłych? Te drugie zawierają alkohol. Przygotowuje się je wyjątkowo prosto i smakują wybornie. Zaczynamy!Składniki
- pół kilograma dojrzałych truskawek
- pół szklanki likieru jajecznego
Sposób wykonania
Truskawki miksujemy na gładką masę. Gdy będzie gotowa, dokładnie mieszamy ją z likierem. Jeśli masa będzie mało słodka (to zależy od truskawek), można dosłodzić nieco cukrem pudrem.
Całość przekładamy do plastikowego pudełka i wkładamy do zamrażarki. Co pół godziny mieszamy. Alkohol z likieru sprawi, że masa nie skamienieje, tylko uzyska odpowiednią konsystencję. Po ok. trzech godzinach lody można serwować. Smacznego!
mniam:)
OdpowiedzUsuńTakie lody to ja lubię :D
OdpowiedzUsuńTo dopiero połączenie!
OdpowiedzUsuńSmaczne!
OdpowiedzUsuń