Austria,
Figlmüller, raczej zwyczajne miejsce, w starym przejściu w samym centrum
Wiednia stanowi centrum sznycla i jest dowodem na to, że restauracja
może zostać owiana sławą dzięki jednemu daniu – mianowicie sznyclowi. Sznycle robione są tu z wieprzowiny, bardzo cieniutko utłuczone i
smażone do uzyskania złocistej barwy. Ten widok zachwyca! Niemieszczący
się na talerzu złocisty sznycel jest gotowy do podania.
Polityka prywatności
Another Language
Szukaj na stronie
Spis przepisów
Szukaj po składnikach
Ciecierzyca
Cukinia
Dynia
Groch
Halloumi
Indyk
Seler
Soczewica
avokado
bakłażan
banan
białe szparagi
borówki
brokuły
buraki
bób
cebula
dorsz
fasolka
feta
gruszka
grzyby
jajka
jogurt grecki
kaczka
kanapki
kanie
kasza gryczana
kasztany
kawa
krewetki
kukurydza
kurki
limonka
maliny
migdały
miód
mleko kokosowe
niemki
ogórki
ozory wieprzowe
pieczarki
pomidory
rukola
tuńczyk
twaróg
wino
ziemniaki
Z podróży
Najchętniej czytane
-
Schabowe z grzybów... brzmi dziwacznie, bo rzeczywiście z poczciwym schabowym to danie ma niewiele wspólnego. No, może nieco wygląd. Jednak ...
-
To idealny deser na gorące dni. Leki i prosty w przygotowaniu. Zaletą niewielkich babeczek jest przede wszystkim to, że nie wymagaj pieczeni...
-
Próbowałam kartaczy w różnych miejscach, jednak nigdzie nie smakują tak, jak na Suwalszczyźnie. Popularne są zresztą w całej północno - wsch...
-
Choć śledź występuje tu w roli głównej, zwykle nie robię tej sałatki na Boże Narodzenie. Gości za to na moim stole podczas Wielkanocy....
-
Do ciasta filo wiele osób podchodzi jak do jeża. Niby je znają, a jednak z jakiegoś powodu boją się zabrać za jego przygotowanie. Zupełnie n...



0 komentarze: