czekolada,

Pieczone gruszki z czekoladą i migdałami

niedziela, stycznia 04, 2015 MM 1 Comments

Pomysły na proste desery nie zawsze są... proste. Kiedy ktoś z domowników ma ochotę na bliżej nieokreślone "coś", czasami trudno mu dogodzić. O prawdziwym szczęściu mówić można, gdy przegląd lodówki i zakamarków kuchennych szuflad kończy się sukcesem. No więc do dzieła - zaglądamy do lodówki! :)




Składniki
(na jedną osobę)
  • gruszka (sprawdzą się też jabłka)
  • 4 kostki gorzkiej czekolady (lub więcej). W tym przypadku Ritter Sport Dunkle Voll-Nuss
  • migdały w płatkach

Sposób przygotowania
Gruszkę myjemy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniada nasienne. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy je drobno pokruszoną czekoladą i migdałami. Całość pieczemy przez ok. 15 min w nagrzanym do 180 st. piekarniku. Smacznego!


1 komentarz:

  1. Akurat na chłodny styczniowy wieczór

    OdpowiedzUsuń