Bez gotowania bez pieczenia,
Ta prosta i pyszna surówka często gości na moim stole. Wyśmienicie uzupełnia smak gotowanych ziemniaków. Można ją podawać do tradycyjnego schabowego i do pieczonego kurczaka. W obu rolach sprawdzi się wspaniale.
Jak to zrobić - Przepis
Składniki
Jak to zrobić
Kapustę kroimy w paski, marchew trzemy na tarce. Mieszamy z jogurtem i majonezem. Można dodać trochę mniej majonezu, jednak nie warto z niego rezygnować, ponieważ zaostrza on smak. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem (zalecam dużo). Chłodzimy pół godziny i gotowe. Smacznego!
Surówka - musisz ją spróbować
Ta prosta i pyszna surówka często gości na moim stole. Wyśmienicie uzupełnia smak gotowanych ziemniaków. Można ją podawać do tradycyjnego schabowego i do pieczonego kurczaka. W obu rolach sprawdzi się wspaniale.
Jak to zrobić - Przepis
Składniki
- Pół kapusty pekińskiej
- 2 duże marchewki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego (typ grecki)
- Sól
- Pieprz
Jak to zrobić
Kapustę kroimy w paski, marchew trzemy na tarce. Mieszamy z jogurtem i majonezem. Można dodać trochę mniej majonezu, jednak nie warto z niego rezygnować, ponieważ zaostrza on smak. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem (zalecam dużo). Chłodzimy pół godziny i gotowe. Smacznego!
robię podobną, ale dodaję jeszcze pora:)
OdpowiedzUsuńpodobną też robię, ja dodaję jeszcze rzodkiewkę:)
OdpowiedzUsuń