Wegetariańskie,
Zupa krem z selera - Przepis
Delikatna zupa krem z selera
Zupa krem z selera - Przepis
Składniki
- litr dobrego rosołu (gotowanego w domu na drobiu i warzywach; w wersji wegetariańskiej tylko na warzywach)
- 30 dag selera - jeden sporej wielkości
-
2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania
Jeśli mamy gotowy rosół, dalsze wykonanie zupy nie stanowi problemu. W rosole
gotujemy seler (najlepiej pokroić go na mniejsze części) z ząbkami czosnku. Jeśli rosół nie był
solony, dodajemy sól do smaku.
Gdy seler jest miękki, całość miksujemy. Gęstość zupy regulujemy
zależnie od własnego gustu dodając więcej lub mniej rosołu. Ja preferuję gęstą. Zupę można posypać prażoną cebulką, która dodaje uroku i chrupkości. Smacznego!
0 komentarze: