Wegetariańskie,

Delikatna zupa krem z selera

piątek, kwietnia 12, 2013 Anonimowy 0 Comments


Zupa krem z selera - Przepis



Składniki
  • litr dobrego rosołu (gotowanego w domu na drobiu i warzywach; w wersji wegetariańskiej tylko na warzywach)
  • 30 dag selera - jeden sporej wielkości
  • 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania
Jeśli mamy gotowy rosół, dalsze wykonanie zupy nie stanowi problemu. W rosole gotujemy seler (najlepiej pokroić go na mniejsze części) z ząbkami czosnku. Jeśli rosół nie był solony, dodajemy sól do smaku.
Gdy seler jest miękki, całość miksujemy. Gęstość zupy regulujemy zależnie od własnego gustu dodając więcej lub mniej rosołu. Ja preferuję gęstą. Zupę można posypać prażoną cebulką, która dodaje uroku i chrupkości. Smacznego!



0 komentarze: