łosoś,
Ostatnio szukałam pomysłu na przygotowanie szparagów. Tak naprawdę ich obróbka jest banalna - można je gotować, smażyć lub grillować. W każdej wersji są znakomite. ja szukałam dla nich dobrego towarzystwa. I znalazłam. Okazał się nim łosoś. Delikatne mięso ryby wspaniale komponuje się z zielonymi szparagami. Szczerze polecam.
Łososia smażymy na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Możemy go również przygotować na parze.
Szparagi myjemy, czyścimy i odcinamy końcówki. Dobra metodą jest łamanie ich - łapiemy za końcówkę i zginamy szparaga. Zdrewniała część ułamie się sama w odpowiednim miejscu.
Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której jest już łyżka oliwy z oliwek i smażymy, co chwilę obracając."Operacja" potrwa ok. 5 minut. Solimy do smaku. Smacznego!
Szparagi w dobrym towarzystwie
Ostatnio szukałam pomysłu na przygotowanie szparagów. Tak naprawdę ich obróbka jest banalna - można je gotować, smażyć lub grillować. W każdej wersji są znakomite. ja szukałam dla nich dobrego towarzystwa. I znalazłam. Okazał się nim łosoś. Delikatne mięso ryby wspaniale komponuje się z zielonymi szparagami. Szczerze polecam.
Łososia smażymy na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Możemy go również przygotować na parze.
Szparagi myjemy, czyścimy i odcinamy końcówki. Dobra metodą jest łamanie ich - łapiemy za końcówkę i zginamy szparaga. Zdrewniała część ułamie się sama w odpowiednim miejscu.
Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której jest już łyżka oliwy z oliwek i smażymy, co chwilę obracając."Operacja" potrwa ok. 5 minut. Solimy do smaku. Smacznego!
pyszny zdrowy pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuńoj, tak to pyszne połączenie i jakie zdrowe !
OdpowiedzUsuńtowarzystwo faktycznie doborowe :)
OdpowiedzUsuń